newskool logo
Menu
Sep 2024

Meet Merlijn

Coördinator & Coach

Merlijn is niet zomaar een IT-specialist: hij is een geboren leider, zowel op de werkvloer als op het rugbyveld. Als coördinator van de servicedesk bij Impegno en de Kraamvogel en als hoofdcoach van het eerste rugbyteam bij LSRG, weet Merlijn als geen ander hoe hij teams moet aansturen en motiveren. Zijn combinatie van technische expertise en menselijke aanpak maakt hem van unieke waarde in een IT team. En, niet onbelangrijk; overal waar Merlijn binnenstapt verschijnt er een lach op mensen hun gezicht. Wij nemen je mee in het verhaal van Merlijn.

Leer Merlijn van Newskool kennen: Coördinator In de IT-wereld en Coach.

Coördinator bij Ipegno en de Kraamvogel: Efficiëntie in de IT-wereld

Merlijn stuurt een team aan van drie man, maar heeft idealiter 8 man in zijn team werken. Zijn rol begon misschien zonder grote uitdagingen, maar al snel ontdekte hij hoe verouderd de systemen waren. "We werkten twintig jaar terug in de tijd," vertelt Merlijn. Zo was er geen goed ticketsysteem; alles werd via e-mail afgehandeld. Onder Merlijns leiding werd TopDesk daadwerkelijk gebruikt, waarmee hij workflows automatiseerde en processen verbeterde. Hij introduceerde ook de belangrijke koppeling tussen TopDesk en AFAS, en zette een CMDB op die eerder ontbrak.

Het oplossen van zulke uitdagingen vergde tijd en inzet, niet iedereen in de organisatie zaten op grote veranderingen te wachten. Het was aan hem om men te overtuigen tijd nu te investeren in implementaties zodat het later tijd oplevert. Mooi om te zien dat dit na een half jaar gelukt is! Merlijn werkt nu zonder manager en wordt gezien als een belangrijke schakel binnen het bedrijf. De waardering voor zijn werk is duidelijk: vanmorgen gaven de dames van het KCC zelfs knuffels als blijk van dank voor zijn hulp. Zijn team omschrijft hem als direct, rechtdoorzee en gepassioneerd -kwaliteiten die Merlijn zowel op als buiten het werk laten excelleren.

Rugbycoach: Het bouwen van een winnend team

Naast zijn werk bij Ipegno en de Kraamvogel, coacht Merlijn een rugbyteam op serieus niveau dat jaar na jaar betere resultaten behaalt. Toen hij begon, trainde hij met slechts twaalf spelers. Inmiddels staan er 25 mannen op de training en heeft het team een hechte band opgebouwd, met een steeds hogere eindklassering als resultaat. Dit teamgevoel is volgens Merlijn de sleutel tot succes: "Als je er niet bent, laat je je teamgenoten in de steek."

Wat Merlijn onderscheidt als coach, is zijn vermogen om een positieve groepsdynamiek te creëren. Na elke training verplicht hij zijn teamleden om samen een biertje te drinken, wat bijdraagt aan de sociale cohesie. Merlijn is hard op het veld, maar naast het veld staat hij dichtbij zijn spelers en lacht hij vaak mee. Hij heeft een cultuur gecreëerd waarin mensen naar de training komen omdat ze het leuk vinden, niet omdat ze zich verplicht voelen.

Onder zijn leiding is het team gegroeid van een 7e plek aan het einde van de COVID-periode naar een 3e plek afgelopen seizoen. De goede sfeer heeft zelfs oud-spelers aangetrokken, die aangeven dat ze in jaren niet zo'n positieve teamdynamiek hebben meegemaakt. Merlijns toewijding aan het creëren van een hechte, succesvolle groep is ook terug te zien in de resultaten op het veld.

Een combinatie van leiderschap en menselijkheid

Merlijn excelleert in het managen van zowel technische als menselijke aspecten. Zijn no-nonsense, directe aanpak zorgt voor duidelijkheid en vooruitgang, terwijl zijn empathie en humor teams motiveren en verbinden. Of het nu gaat om het verbeteren van IT-processen of het opbouwen van een winnend rugbyteam, Merlijn weet zijn rol als leider en coach op indrukwekkende wijze te vervullen.

Op zoek naar iemand die niet alleen problemen oplost, maar ook een positieve cultuur kan opbouwen? Dan wil je Merlijn hebben! You know where to find us.