newskool logo
Menu
Sep 2024

Newskool niet voor iedereen

onze selectieprocedure

3% van alle sollicitanten bij Newskool krijgen uiteindelijk een contractaanbieding. Newskool is niet voor iedereen weggelegd. Immers, Newskoolers investeren minstens 60 uur per week aan kennis en ervaring opdoen in het IT werkveld. Ze werken fulltime bij onze opdrachtgevers en doen daarnaast de gevraagde kennis op door middel van een deeltijdopleiding en intensief certificatentraject. Dat kan niet iedereen! Kwaliteit van medewerkers heeft bij Newskool de hoogste prioriteit.

Newskool is niet voor iedereen! Lees hier over de grondige selectieprocedure waarmee wij kandidaten selecteren.

Laten we de cijfers van vorig jaar er eens bij pakken; in totaal hadden we 818 sollicitanten, waarvan er 26 medewerkers een contractaanbod gekregen hebben, inderdaad 3%! Als klant van Newskool kun je er dus vanuit gaan dat je niet zomaar iemand binnen je organisatie haalt. Hoe gaat dit in zijn werk?

Het sollicitatietraject bestaat uit een cognitieve test, een motivatiegesprek, een persoonlijkheidstest en een psychologisch gesprek. Hierin toetsen wij de volgende aspecten van de potentiële Newskooler.

Selectie op basis van cognitief niveau

Medewerkers moeten beschikken over een werk- en denkniveau dat gelijk is aan het hbo- of wo-onderwijs. Dit wordt getest met de cognitieve test die wij in samenwerking met The Selection Lab vormgegeven hebben. Hierin kunnen wij goed het potentieel van kandidaten inschatten. Niet alleen de cognitieve kennis, maar ook de potentie om werkgerelateerde problemen op te lossen of om nieuwe kennis te verwerven. Wanneer een kandidaat onder hbo-niveau scoort wordt de selectieprocedure stopgezet.

Selectie op basis van motivatie

Motivation is key, en dit moeten kandidaten overbrengen! In dit gesprek wordt bepaald of ze over de juiste motivatie beschikken en of ze voldoende affiniteit met ICT hebben om het Newskool-traject succesvol te kunnen volgen. Deze gesprekken worden door de Recruiters en Talent Managers van Newskool gevoerd.

Selectie op basis van persoonlijkheid

Kandidaten maken de persoonlijkheidstest, die is gebaseerd op de big five theorie. Dit onderzoek en het aansluitende gesprek geeft een beeld van individuele verschillen in persoonlijkheid op de dimensies; openheid voor ervaring, consciëntieusheid, extraversie, aardigheid en neuroticisme. Dit zijn kenmerken die Newskool belangrijk vindt en passen bij rollen die medewerkers bij opdrachtgevers vervullen. Wij selecteren alleen klant- en servicegerichte kandidaten met uitstekend ontwikkelde sociale vaardigheden.

Succes!

Als de kandidaat al deze stappen succesvol doorlopen heeft geeft de directie de final GO of NO GO en kan de Newskooler echt van start. Vanaf dit moment gaat hij/zij van start met het behalen van de IT Certificaten en wordt diegene door de Accountmanagers bij opdrachtgevers aangeboden. Accountmanagers kennen de klant en zorgen ervoor dat ze de medewerker kennen, dit zorgt doorgaans voor de beste match. Niet alleen op kennisniveau, maar -nog belangrijker- ook een goede persoonlijke fit!

Ook dit jaar lopen er maandelijks meer dan 100 sollicitanten door de procedure, waar er uiteindelijk gemiddeld 2 van overblijven. Wil jij deze mensen spreken en tijdelijk aan je organisatie binden? Neem dan contact op met onze accountmanagers