newskool logo
Menu
Aug 2024

Timo gaat Newskool verlaten

en in vaste dienst bij opdrachtgever Cegeka

Na bijna 6 jaar trouwe dienst gaat Timo Newskool verlaten. Een verlies voor ons, maar Timo heeft er een mooie Newskool-carrière opzitten en zit op zijn plek in het Application Integration Management team van Danny Hilgersom bij Cegeka. Met een achtergrond in de horeca vond Timo het tijd voor een carrière switch richting IT, dus Newskool had hij snel gevonden. Tijdens de intensieve selectieprocedure zagen wij al snel zijn intelligentie en potentie dus hij mocht aan de slag.

Timo gaat newskool verlaten en bij opdrachtgever Cegeka werken. Kijk mee naar zijn carrière!

In vogelvlucht door Timo zijn Newskool carrière

On site support engineer - Schiphol Telematics

Zoals iedere startende Newskooler begon Timo op een IT support rol om de basiskennis van IT onder de knie te krijgen. Niet alleen leert hij hier de fijne kneepjes van geven van IT support, ook heeft Timo in deze periode bedacht in welke richting van het brede IT landschap hij zich verder wil ontwikkelen. Na 1,5 jaar was Timo hier uitgeleerd en klaar voor de volgende stap.

Functioneel beheer - Alliander / Liander

Een verdiepende functie bij Alliander. Zijn kennis opgedane kennis van Schiphol meenemend was hij klaar voor de volgende stap. Hierbij was Timo verantwoordelijk voor het functioneel beheer van alle software en hardware van de +- 700 monteurs die namens Alliander het land doorkruiste. Hiernaast was had hij nauw contact met de scrumteams binnen de organisatie, gaf hij presentaties over de nieuwste systeemontwikkelingen, deed hij beheer in SAP, Active Directory en de planning tools. Deze rol heeft Timo 2 jaar met verve vervuld, waarna het tijd was voor zijn laatste verdiepende functie, en natuurlijk zijn afstuderen.

Technisch applicatiebeheer - Cegeka

Als technisch applicatiebeheerder is Timo verantwoordelijk voor de ondersteuning van verschillende bedrijf kritische applicaties die door de klanten van Cegeka worden gebruikt. Hierbij was hij o.a. verantwoordelijk voor het coördineren van teamleden en het verdelen van werkzaamheden in overleg met de klant, deelnemen aan Scrum teams met een Agile aanpak, incidenten oplossen, change orders uitvoeren, IT-infrastructuur verbeteren en het werkproces van het TAM team bewaken..

Een echt succesverhaal

Ook op persoonlijke ontwikkeling heeft Timo afgelopen jaar niet stilgezeten. Hij is bijna afgestudeerd in Business IT Management. Met succes heeft hij de trajecten Newskills Essentials, Newskills Foundation én Newskills Young Practitioner afgelegd. En als dat nog niet genoeg was heeft hij ook vakkennis ITIL, Agile Scrum, Lean Six Sigma en Azure opgedaan.

Timo is een mooi voorbeeld van hoe Newskooler zich naarmate hun indiensttreding bij Newskool ontwikkelen. Wij zijn trots en blij hoe Timo zich afgelopen jaren ontwikkeld heeft en zijn plek binnen Cegeka heeft gevonden.

Wil jij nu ook dit soort toppers aan je organisatie binden? Deta-vast opdrachten doen wij vanaf de verdiepende fase met een looptijd van 2 jaar. IT support engineers hebben wij altijd beschikbaar en leveren wij op structurele basis, waarna ze verder stromen in het Traineeship. Hierbij zorgen wij er uiteraard voor dat er een passende vervanger klaarstaat. Zie voor meer informatie deze pagina.